Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
Add meg a neved
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

Matematikai alap hiányosságok pótlása 12. osztályosoknak

Ezen az oldalon jelenleg nem tudsz jutalmakat gyűjteni. dicsőségfal

Számolás

Számolás negatív számokkal

1. Egész számok I.
(összeadás-kivonás)

Hiányosságaid vannak a matematika alapjainál? Az egész számok összeadását, kivonását gyakorolhatod ezzel a videóval. A negatív számok sokszor fejtörést okoznak azoknak, akiknek ez általános iskolában nem tudott kellőképpen leülepedni. Ezzel a videóval ez a két alapművelet a helyére kerül. Gyakorold a számolást negatív számokkal!

2. TESZT: Egész számok összeadása, kivonása /a

Gyakorló feladatok

Pozitív és negatív egész hozzáadása (és kivonása) pozitív és negatív egész számhoz (egész számból), az azonos jelekből hozzáadás, a különböző jelekből kivonás lesz.

3. TESZT: Egész számok összeadása, kivonása /b

További gyakorló feladatok: Pozitív és negatív egész hozzáadása (és kivonása) pozitív és negatív egész számhoz (egész számból)

4. JÁTÉK! Összeadás és kivonás gyakorlás (+/-)

Összeadás, kivonás kétjegyű pozitív és negatív egész számok körében.

Ha helyesen végzed a műveleteket, legyőzheted a sárkányokat.

Kezdd egy kis gyakorlással :), azután irány a verseny, és nyerd meg "A fejben számolás Mestere" díjat!

5. Egész számok II. (szorzás-osztás-hatványozás)

A szorzás, osztás, hatványozás negatív számokkal még középiskolában is sokaknak kihívást jelent. Ezen az interaktív videón mindent megtanulhatsz ezekről a műveletekről, és be is gyakorolhatod őket. És persze azt is megtanítjuk, mire kell ügyelned, ha több műveletet kell egymás után végezni - ha végignézed a videót, a műveleti sorrend már nem fog gondot okozni.

6. JÁTÉK! Szorzás/osztás (+/-)

Játék közben gyakorolhatod a szorzást és az osztást egyjegyű pozitív és negatív egész számok körében. Kezdő, haladó és profi szinten is játszhatsz, majd versenyezhetsz a többiekkel.

7. TESZT: Gyakorlás
Műveletek egész számokkal

Gyakorló feladatok: Pozitív és negatív egészek szorzása (és osztása) pozitív és negatív egész számokkal; pozitív és negatív egészek hatványozása
Számolás törtekkel, tizedestörtekkel

1. Törtek I.

Ezzel a matek oktatóvideóval pótolhatod minden hiányosságodat a törtekkel kapcsolatban. Mit jelentenek, hogyan kell bánni velük, mire kell különösen ügyelni a törtek összeadásakor, kivonásakor. Hogyan kell egyszerűsíteni és bővíteni a törteket, mi is az a közös nevező? Mindezeket alaposan be is gyakorolhatod a videó segítségével.

2. Törtek II.

Ezzel a matek tananyaggal a törtekkel kapcsolatos hiányosságaidat pótolhatod. Miután az előző videón átnéztük a törtekkel való műveletek közül az egyszerűsítést és bővítést, valamint összeadást, kivonást, most a szorzás-osztás jön. Ha végignézed a magyarázatokat és megoldod sorban a feladatokat, utána már nem fog gondot okozni, mit is csinálj, mikor a feladatokban törtekkel találkozol.

3. TESZT: Törtek I.

Gyakorlás: törtek

Tedd próbára tudásod a törtek egyszerűsítése, bővítése, különböző nevezőjű törtek összeadása és kivonása terén! Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

4. TESZT: Gyakorlás
Törtek II. (műveletek törtekkel)

Műveletek törtekkel

Tedd próbára tudásod a tört törttel és egész számmal való szorzása, osztása, törtek összeadása, kivonása, egyszerűsítése terén! Oldd meg a feladatokat önállóan! Kiértékelés után levezetjük a megoldást lépésről lépésre.

5. Játék! Törtek összeadása, kivonása

Építs fel, és rendezz be egy kellemes otthont! A törtek összeadását-kivonását gyakorolhatod a feladatokkal. A közös nevezőre hozásban segítünk, de a végeredményt neked kell meghatározni, és összehasonlítani a jobboldali törttel: nagyobb-kisebb vagy egyenlő vele az eredmény? Látni fogod utána a magyarázatot is. Így a végére profin tudsz majd törteket összeadni-kivonni.

6. Tizedestörtek

A videó segítségével pótolhatod az általános iskolai elmaradásaidat a tizedestörtekkel kapcsolatban. Hogyan kell számolni ezekkel a törtekkel, mi közük a valódi törtekhez, hogyan végezhetünk könnyen műveleteket ezekkel a törtekkel. Sok gyakorlópélda vár, hogy rögzíthesd ezeket az ismereteket.

7. TESZT: Gyakorlás
Tizedestörtek

Tizedestörtek összeadása/kivonás tizedestörttel (tizedestörtből), tizedestört szorzása/osztása tizedestörttel, egész számmal (10-zel, 100-zal, 1000-rel)

Mértékegységek

Mértékegységek átváltása

1. Mértékegységek I.

Ebben a matek tananyagban a hosszúság mértékegységeit vesszük sorra, a váltószámokat, és a mértékegységek közötti lehetséges átváltásokat. Majd jönnek a terület mértékegységei, végül a térfogat mértékegységeivel és azok átváltásaival foglalkozunk.

2. JÁTÉK! Hosszúság

Hosszúság mértékegység gyakorló játék

3. Mértékegységek II.

A mértékegységek sokszor még az érettségi előtt állóknak is gondot okoznak. Mennyi is a váltószám a hektoliter és a deciliter között? Mi a mázsa és a tonna, mi a hasonlóság az idő és a szög mértékegységei között? Ezekre és még sok más kérdésre megkapod a választ a videón, és gyakorolhatod a mértékegység-váltásokat.

4. JÁTÉK! Tömeg

Tömeg mértékegység gyakorló játék

5. JÁTÉK! Űrmérték - Építs hóembert!

Gyakorold az űrmérték váltásokat! A jobb oldali vagy a bal oldali űrmérték a nagyobb? Vagy lehet, hogy egyenlők? Ha jól válaszolsz, egyre nagyobb és szebb lesz a hóembered. Építsd fel minél hamarabb!

6. TESZT: Gyakorlás
Mértékegységek

Mértékegységek: hosszúság, terület, térfogat, űrmérték, tömeg, idő, szög; Mértékegység átváltások gyakorlása: Átváltások kisebb mértékegységből nagyobba vagy nagyobból kisebbe

Matek Érettségi Felkészítés

Könnyen, gyorsan felkészülsz a MATEK ÉRETTSÉGIRE, és a vizsgára magabiztos tudást szerzel.
Nemcsak megérted, alkalmazni is tudod az érettségi feladatsorokban.
Fele annyi idő alatt készülsz fel, mint más módszerekkel.
Az ország legnépszerűbb matek oktatócsomagja.
Kattints ide a Matek Érettségi Felkészítéshez!

12. osztályos matek (sorozatok és térgeometria) részletesen

12. osztályos matek két új témaköre a sorozatok és a térgeometria.
Kattints ide és tanuld meg részletesen az alapoktól

Bea
Pótold könnyen és gyorsan azokat a régóta görgetett, általános iskolából hozott hiányosságaidat (törtek, negatív számok, mértékegységek), amik állandóan gondot jelentenek az új tananyag megértésében, vagy az érettségi felkészülésben.
  • Érettségi felkészítő videók és tesztek a teljes középiskolás matek gyors és hatékony áttekintésére a Matek Érettségi Felkészítés oldalon
  • Térgeometria és sorozatok témakörök részletes magyarázata és gyakorlása a 12.-es matek oldalon
  • Kezdhetjük? Próbáld ki itt lent a sárgával kiemelt INGYENES videókat!