Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Belépés
Tananyagok
Vásárlás
Vélemények
Írásaink
Gyakran Ismétlődő Kérdések
Kérdezz-Felelek
Belépés
Regisztráció
.
IsmeretlenCCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
ID Profil

Rendeléseim
Jogosultságaim
Dicsőségfal

Kilépés
Kilépés

A hét legnépszerűbb videói

Ingyenesen megnézhető heti sorozat
Frissítés SZERDÁNKÉNT!

bélyegkép 1335
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 1

Ismétlés 20-ig 1.

Ebben a videóban számokat és műveleteket találtok 1-től 20-ig, összeadást, kivonást tízes átlépés nélkül a 20-as számkörben. Találd meg a számokat a számegyenesen! Milyen műveletet végeztünk, összeadást vagy kivonást? Írd be a megfelelő számszomszédokat! Számoljunk kettesével, hármasával, négyesével! Számoljunk visszafelé!.

Bővebben

bélyegkép 1309
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 2

6-os szorzótábla

Megismerkedhetsz a 6-os szorzótáblával, és feladatok megoldásával gyakorolhatod, mélyítheted tudásod. Számoljunk hatosával! Folytasd a sort! Lépegess hatosával! Válaszd ki a kakukktojást! Egészítsd ki a szorzásokat!

Bővebben

bélyegkép 1588
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 3

Összetett szöveges feladatok

Hogyan álljunk neki bonyolult szöveges feladatoknak? "Hogyan szelídítsük meg őket?" Hidd el, ez is megtanulható! Mi ebben segítünk. Gyakoroljuk az ilyen példák megoldását!

Bővebben

bélyegkép 1617
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 4

Osztás kétjegyű osztóval

Ezen a videón megmutatjuk, hogyan is kell kétjegyű számmal osztani. Ehhez jól kell tudnod az egyszerűbb osztásokat. Fontos szerepe lesz a helyiértéknek. A maradékos osztást is gyakoroljuk.

Bővebben

bélyegkép 1623
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 5

Írásbeli szorzás kétjegyű számokkal

Írásbeli szorzás kétjegyű számokkal: Egyjegyűekkel már megtanultad, és biztos jól is tudsz írásban szorozni, nézzük meg, hogyan megy ez kétjegyű számokkal! Nagyon fontos, hogy az írásbeli műveletek jól menjenek, hisz a legtöbb matek példában szükséged lesz az ilyen számításokra.

Bővebben

bélyegkép 1188
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 6

Nyitott mondatok

Mit is jelent a nyitott mondat, mitől nyitott, és mitől mondat? Egyenleteket, egyenlőtlenségeket, szöveges feladatokat oldunk meg. Megvizsgáljuk, mikor igaz egy nyitott mondat, egy hiányos állítás. Bevezetünk az egyenlet szöveges feladattá való átalakításába és fordítva, hogyan írhatjuk fel a szöveges feladat adatait egyenletként.

Bővebben

bélyegkép 23
Start
Frissítve:
2020.08.05

Matek 7

Egyenes és fordított arányosság

Az egyenes és a fordított arányosságot vizsgáljuk meg szöveges feladatokban. Egyenesen és fordítottan arányos mennyiségeket ábrázoljuk grafikonon. Táblázatba foglaljuk az összetartozó értékpárokat. Példákat, feladatokat oldunk meg egyenes és fordított arányosság témában.

Bővebben

bélyegkép 1800
Start
Frissítve:
2020.08.12

Fizika 7-8

Lendület

A lendület a tömeg és a sebesség szorzata. Ha egy rendszerre nem hat külső erő, az összes lendület állandó marad, ez a lendületmegmaradás törvénye. Feladatokban gyakoroljuk a lendület kiszámítását, több test ütközése esetén az ütközés utáni sebességek meghatározását.

Bővebben

bélyegkép 4
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 8 + Felvételi

Egész számok II.
(szorzás-osztás-hatványozás)

Pozitív és negatív egészek szorzását, osztását gyakoroljuk pozitív és negatív egész számokkal. Hogyan változnak az előjelek? Megvizsgáljuk a hatványozást is a pozitív és negatív egész számok terén. Mi történik páros és páratlan számú negatív tag szorzata esetén? Figyelj a műveleti sorrendre!

Bővebben

bélyegkép 165
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 9

Függvény-transzformációk 2. rész

Ez a videó függvénytranszformációk közül a függvények nyújtásával foglalkozik. Ha egy számmal szorzunk egy függvényt, akkor az y tengely irányában vagy nyújtani kell, vagy épp ellenkezőleg, "össze kell nyomni". És az sem mindegy, hogy pozitív, vagy negatív számmal szorzunk. Ezzel a videóval az ilyen típusú transzformációkat alaposan begyakorolhatod.

Bővebben

bélyegkép 1756
Start
Frissítve:
2020.08.12

Kémia 9

Oldhatóság, telített oldatok

Szilárd anyagok és gázok oldhatóságát vizsgáljuk vízben. Mitől függ az oldhatóság? Hogyan viselkednek a szilárd anyagok és a gázok az oldatban? Mi történik a pezsgősüveg kinyitásakor? A telített, telítetlen és túltelített oldatokról tanulunk. Számolási feladatokat végzünk az oldhatósággal kapcsolatban.

Bővebben

bélyegkép 229
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 10

I. Négyzetgyök

A négyzetgyök fogalmával már korábban is találkozhattál. Sorra vesszük a négyzetgyök átalakítás azonosságait. Megvizsgáljuk, mit lehet "kihozni", kiemelni a gyökjel alól, vagy mi lehet bevinni a gyökjel alá. A törtek (nevező) gyöktelenítéséről is tanulunk. Példákat, feladatokat oldunk meg gyökvonással kapcsolatban.

Bővebben

bélyegkép 26
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 11

Százalékszámítás II.

Hogyan lehet kiszámolni a százaléklábat? Hány százaléka egy mennyiség egy másik mennyiségnek? Számoljuk ki a százalékalapot a százalék alapján! Szöveges matek faladatokat oldunk meg, levezetjük a megoldásokat.

Bővebben

bélyegkép 253
Start
Frissítve:
2020.08.12

Matek 12 + Érettségi

Szögfüggvények alkalmazása

Ez a videó a szögfüggvények alkalmazásával foglalkozik. Sorra vesszük a nevezetes (30, 45, 60 fokos) szögek szögfüggvényeit. Alkalmazzuk a szögfüggvényeket sík-és térgeometriai feladatokban.

Bővebben

bélyegkép 955
Start
Frissítve:
2020.08.12

Történelem érettségi (11+12)

Náci Németország

A náci Németország legfőbb jellemzőiről, a náci ideológiáról és propagandáról, a totális diktatúráról, a nemzetiszocializmusról,a Führer-elvről, az antiszemitizmusról, Adolf Hitlerről és Goebbelsről tanulunk.

Bővebben

bélyegkép 576
Start
Frissítve:
2020.08.12

Analízis emelt szint + egyetem

Fontosabb sorozatok

Nevezetes sorozatok határértékéről lesz szó. Megvizsgáljuk és bizonyítjuk a nevezetes sorozatok tételeit. Beszélünk a Bernoulli egyenlőtlenség, és megtudhatod azt is, mi az a rendőr elv (közrefogási elv). Példákkal, feladatokkal gyakorlunk.

Bővebben

Bea

Lépj magasabb szintre!

Lépj magasabb szintre!

Csatlakozz több ezer diáktársadhoz! Te is könnyen és gyorsan megérted a matekot, jobb dolgozatokat írsz, és látványosan javulnak a jegyeid, ha Te is vásárolsz teljes felkészítést biztosító előfizetői csomagot.

VÁSÁRLÁS