Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink
Regisztráció Belépés
Tananyagok Vásárlás Vélemények Írásaink Gyakran Ismétlődő Kérdések Kérdezz-Felelek
Belépés Regisztráció

Adatkezelési tájékoztató

Ez az adatkezelési tájékoztató azért készült, hogy pontosan tudd, milyen személyes adatodat miért, hogyan és meddig kezeljük. Itt most vázlatosan leírjuk a lényeget, a részleteket lejjebb találod.

Mit csinálunk az általad megadott személyes adatokkal?

  • A segítségükkel igyekszünk személyre szabni és még kényelmesebbé tenni az oktatási rendszerünket számodra
  • Ha vásárolsz tőlünk, a számlázási adataidat használjuk a fizetés lebonyolításához és a számla kiállításához
  • Próbálunk személyre szabottan kommunikálni veled, segíteni a tanulásban és jó ajánlatokat küldeni neked

Kinek adunk át adatokat?

  • A szervereinket üzemeltető cégnél tároljuk az adatokat, így nekik
  • Vásárláskor a számlázási adatokat a számlázó rendszert üzemeltető cégnek és a könyvelőnknek
  • Bankkártyás fizetés esetén a bankkártyaadataidat a fizetést lebonyolító bank kapja meg
  • Ha töltesz fel fényképet (tablóképet), akkor azt és a hozzá megadott becenevet és bemutatkozást közzétesszük az internetoldalunkon

Vigyázunk az adataidra?

Igen. A belső szabályzataink és a naprakész informatikai megoldásaink biztosítják, hogy adataid biztonságban legyenek nálunk, és ahogy a fenti listából is látszik, nagyon megválogatjuk, hogy kinek adjuk át őket.


Részletes tájékoztató az adatkezelésünkről

Ki az adatkezelő és kik az adatfeldolgozók?

Az adatkezelő

Az adataidat a Matek Oázis üzemeltetője, a Matek Oázis Kft. kezeli.

  • Adatkezelő neve: Matek Oázis Kft.
    Székhely: 8808 Nagykanizsa, Szarvas u. 14.
    Postacím: 8800 Nagykanizsa, Buda Ernő u. 19.
    Telefonszám: +36303822555
    Weboldal: www.matekoazis.hu

Az adatfeldolgozók

Az adatfeldolgozók segítenek nekünk, hogy ne mindent mi magunknak kelljen megcsinálnunk. A nekik átadott adatokra kötelesek nagyon vigyázni, és ezt mi ellenőrizzük is.

  • Adatfeldolgozó neve: KBOSS.hu Kft - ők készítik el az elektronikus számláinkat, amikkel nagyon sok papírt spórolunk meg
    Cím: 1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
    Telefonszám: +36303544789
    Weboldal: www.szamlazz.hu
  • Adatfeldolgozó neve: Némethné Szerdahelyi Éva egyéni vállalkozó - ő a könyvelőnk, aki figyel, hogy a papírmunka rendben legyen
    Cím: 8800 Nagykanizsa, Miklósfa út 21.
    Telefonszám: +36302044007
  • Adatfeldolgozó neve: Linode, LLC - ők üzemeltetik a szervereinket, mert ebben sokkal profibbak mint mi
    Cím: 329 E. Jimmie Leeds Road, Suite A, Galloway, NJ 08205, Amerikai Egyesült Államok.
    Adatfeldolgozás helye: London, Egyesült Királyság
    Telefonszám: +16093807100
    Weboldal: www.linode.com
  • Adatfeldolgozó neve: PayPal (Europe) S.à r. l. et Cie, S.C.A - ő a partnerünk a bankkártyás fizetés lebonyolításában
    Cím: 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxembourg, Luxemburg.
    Adatfeldolgozás helye: Amerikai Egyesült Államok - a kártyaadatok feldolgozása az Európai Unión kívül történik
    Weboldal: www.braintreepayments.com
  • Adatfeldolgozó neve: Dream Interactive Kft - SMS-t küldünk az ő rendszerükön keresztül
    Cím: 1027 Budapest, Medve utca 24.
    Telefonszám: +3612253999
    Weboldal: www.seeme.hu
  • Adatfeldolgozó neve: Smartsupp.com, s.r.o. - Ha használod a chatet az oldalunkon, az ott megadott adataid az ő rendszerükön keresztül jutnak el hozzánk
    Cím: Milady Horakove 13, Brno, 602 00, Cseh Köztársaság
    Adatfeldolgozás helye: Cseh Köztársaság és Németország
    Weboldal: www.smartsupp.com

Miért kezeljük az adataidat?

Külön-külön (adatkezelési célonként) leírjuk Neked, hogy miért kezeljük az adataidat, és mit csinálunk velük.

Regisztráció és nyilvántartás az oktatási rendszerben

Ahhoz, hogy nyilván tudjunk tartani téged az oktatási rendszerünkben, a regisztrációkor elkérünk pár személyes adatot.

Milyen adatokat kezelünk ehhez és miért?

  • A nevedet, hogy a neveden tudjunk szólítani és eleget tegyünk a hírlevél feliratkozás törvényi követelményeinek.
  • Az e-mail címedet, mely egyben a felhasználóneved is, hogy azzal azonosítani tudjunk téged az oktatási rendszerben és használattal kapcsolatos rendszerértesítéseket küldjünk Neked.
  • Azt, hogy szülő, diák vagy tanár vagy-e, hogy lássuk milyen segítségre van szükséged.
  • A születési dátumodat, ha nem vagy még 16 éves, hogy tudjuk mikor leszel 16. Ez amiatt kell, hogy meg tudjunk felelni az adatvédelmi szabályoknak.
  • 16 éves kor alatt az egyik szülőd e-mail címét, hogy küldjünk neki egy tájékoztatót arról, hogy milyen adataidat kezeljük. Ezt törvény írja elő.

Ha szeretnéd, még megadhatod az alábbi adataidat is:

  • Azt, hogy melyik évfolyamok tananyagai érdekelnek fel tudjuk használni arra, hogy még jobban rád szabjuk az oktatási rendszerünket.
  • A fényképed (tablóképed) és a mellette megjelenő beceneved és bemutatkozó szöveged internetoldalunkon való közzétételével megmutathatod másoknak is, hogy milyen szuper csapathoz tartozol, és megnyugtathatod őket, hogy nincsenek egyedül. A feltöltött fényképed, beceneved és bemutatkozó szöveged mindenki számára elérhető módon megjelenik az internetoldalunkon. Ha vevővéleményt írsz, a feltöltött fényképedet is mellé tesszük.

A tanárok számára biztosított zárt körű tanári klubban való regisztrációhoz az alábbi személyes adatodat kérjük el:

  • Az OM azonosítódat a visszaélések elkerülése érdekében.

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod, melyet regisztrációkor adsz nekünk. Az adatokat a felhasználói fiókod törléséig kezeljük, szerverüzemeltetőnk, a Linode LLC szerverein tároljuk Londonban, az Egyesült Királyságban. A felhasználói fiókodat az Adataim menüpontban tudod törölni, ezt követően minden adatod 7 napon belül törlődik, azok visszaállítására nincs mód.

Az oktatási rendszerünk okos, és próbál az igényeidhez igazodni. Ez automatizált profilalkotást jelent, amihez kapcsolódóan viselkedési adatokat gyűjtünk és elemzünk. Ezt egy példán keresztül szeretnénk bemutatni.

Példa: Ha anyukaként regisztrálsz az oldalon, és van egy alsó tagozatos kisfiad, aki a 3. osztályos tananyagainkat használja, ebből mi tudni fogjuk , hogy téged alapvetően a 3.-os diákokra és szüleikre vonatkozó információk érdekelnek. Olyan dolgok, amivel segíteni tudod gyermeked tanulását. Ezért nem ajánlunk neked matek érettségi feladatokat vagy vizsgatippeket. Ha később az érettségire készülő lányod kezdi el használni az oktatási rendszerünket, és neki érdekes tananyagokat néz, akkor a mi rendszerünk ezt "megérti", és neki hasznos információkat és ajánlatokat fog mutatni. Jól láthatod, hogy az egésznek az elsődleges célja az, hogy ne küldjünk feleslegesen pl. felvételizőknek szóló, vagy a fizika tanulását segítő anyagokat, ha egyszer erre nincs szükséged, plusz segíti, hogy kényelmesebben és hatékonyabban tanulhassatok.

Az automatizált profilalkotáshoz az általad megadott adatokon túl az alábbiakat elemezzük:

  • Milyen tananyagokat használsz és azokban milyen eredményt érsz el (tanulási napló),
  • Milyen cikkeket és egyéb információs anyagokat nézel meg az oldalainkon belül
  • Melyik linkre kattintasz az általunk küldött levelekben

Vásárlás adatainak tárolása

Ha vásárolsz tőlünk valamit, a megrendeléshez és számlázáshoz kapcsolódó adataidat tároljuk, hogy a tőlünk vásárolt szolgáltatást biztosítani tudjuk számodra.

Milyen adatokat kezelünk ehhez és miért?

  • Számlázási nevedet és címedet, amire a számlát kiállítjuk a befizetés után,
  • Telefonszámodat az előfizetésedhez kapcsolódó adategyeztetéshez (pl. fizetési határidőkről, ha nem kapnád meg az e-mailünket).
  • Bankkártyás fizetés esetén a rendszerünk bekéri a bankkártyád adatait is, melyeket teljes egészében mi sem látunk. Egy bonyolult titkosítási eljárásnak köszönhetően az adatokat közvetlenül a tranzakciót végrehajtó banki partnerünknek továbbítjuk, anélkül, hogy azokhoz hozzáférnénk, amikor azokat megadod.

A fenti adatkezelés jogalapja a köztünk létrejövő szerződés teljesítése, mert online oktatási csomagjaink megrendelésével szerződés jön létre köztünk. Az adatokat a jogszabályokban meghatározott elévülési időig, 5 évig tároljuk.

Mit csinál az adatfeldolgozó?

A megadott bankkártyaadatokat a banki partnerünk, a PayPal (Europe) S.à r. l. et Cie, S.C.A biztonsági és visszaélés-megelőzési okból szintén a rá vonatkozó törvényeknek megfelelően tárolja. A könyvelőnk (Némethné Szerdahelyi Éva), és a számlázórendszerünk üzemeltetője (KBOSS.hu Kft.) tárolja az általunk kibocsátott számlákat.

Tanulást segítő információs anyagok, hírlevelek küldése és kapcsolattartás

Amennyiben ehhez hozzájárultál, kapcsolattartási adataidat (e-mail cím, telefonszám) felhasználjuk arra is, hogy tanulást segítő információs anyagokat, és elektronikus direkt marketing üzeneteket küldjünk neked annak érdekében, hogy a megfelelő online tanulási formát és csomagot tudd választani.

Milyen adatokat kezelünk ehhez és miért?

  • Nevedet, hogy meg tudjunk szólítani a Neked szóló üzenetekben,
  • Azt, hogy szülő, diák vagy tanár vagy-e, hogy a számodra érdekes információkat kaphasd,
  • E-mail címedet, amire az e-mail üzeneteket küldjük,
  • Telefonszámodat, amire SMS-üzeneteket küldünk, illetve szükség esetén el tudunk érni téged.

Az adatkezelés jogalapja a Te hozzájárulásod az ilyen információk küldéséhez. A fenti adataidat csak abban az esetben és addig használjuk fel erre a célra, amíg ez a hozzájárulásod él és azt nem vontad vissza. A hozzájárulás visszavonható vagy újból megadható az Adataim menüpontban. Az SMS-eket a Dream Interactive Kft. rendszerén keresztül küldjük ki, így ebben az esetben ők adatfeldolgozónak minősülnek, a telefonszámodat kapják meg, de csak az SMS-hez használják. Ha a weboldalainkon elérhető chatet használod, az általad ott megadott személyes adataid a Smartsupp.com, s.r.o. rendszerén keresztül jutnak el hozzánk.

Abban az esetben, ha Te veszed fel velünk a kapcsolatot az internetoldalunkon elérhető kapcsolati űrlap segítségével, az ott megadott adataidat a válaszadást követően 30 napig tároljuk annak érdekében, hogy ebben a 30 napban biztosan emlékezzünk az ott leírtakra. 30 nap után az ott megadott adataidat töröljük. Ezen adatok törlését hamarabb is kérheted elérhetőségeinken.

Biztonsági mentések

Mint minden komoly internetes cég, mi is készítünk rendszeres biztonsági mentéseket, melyek segítenek nekünk abban, hogy egy meghibásodás esetén folytatni tudjuk a szolgáltatást. Ilyen biztonsági mentést a Te nálunk tárolt adataidról is készítünk.

Milyen adatokat kezelünk ehhez és miért?

Minden, ebben a tájékoztatóban felsorolt személyes adatodról készül biztonsági mentés, az adatkezelés jogalapja a mi létfontosságú érdekünk. A személyes adatokról készült biztonsági mentésekben az adataidat 30 napig tároljuk, azokat csak és kizárólag arra használjuk fel, hogy meghibásodás esetén a szolgáltatásainkat továbbra is biztosítani tudjuk számodra. A biztonsági mentésekhez adatfeldolgozót nem veszünk igénybe.

Illetéktelen használat elleni védelem

Mivel egyes online tananyagaink csak előfizetési díjért vehetők igénybe, gondoskodnunk kell arról, hogy azokat jogosulatlanul ne használhassák. Az Általános Szerződési Feltételekben (ÁSZF) részletezett jogosultsági rendszer biztonságos üzemeltetéséhez ezért az alábbiakat tesszük:

  • Eltároljuk a felhasználó eszközének/internethozzáférésének IP-címét,
  • és azonosítás céljából a felhasználó eszközén jelölő fájlt ("sütit") helyezünk el.

Az adatkezelés jogalapja a köztünk létrejött szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerinti teljesítése, a fenti adatokat is a szerződés fennállásáig kezeljük. Ehhez adatfeldolgozót nem veszünk igénybe

Adatbiztonság

Nálunk az adatvédelem nem egy kötelező rossz, hanem egy olyan dolog, amire nap mint nap figyelünk is. Ezért folyamatosan gondoskodunk az alábbiakról:

  • Minden nálunk tárolt személyes adat - amiknek a közzétételéhez nem járultál hozzá - csak biztonságos, jelszavas hitelesítést követően érhető el, az adatokhoz való hozzáférés jogosultsági szintekhez kötött.
  • Cégünknél belső adatvédelmi szabályozást vezettünk be, és rendszeresen ellenőrizzük ennek betartását.
  • Minden internetoldalunk biztonságos, HTTPS (SSL) kapcsolaton keresztül érhető el.
  • Különösen odafigyelünk a banki adatok kezelésére.

Jogok, amik megilletnek Téged az adatkezelésünkkel kapcsolatban

A tájékoztatás kéréséhez való jog

A fenti elérhetőségeken keresztül, írásban tájékoztatást kérhetsz tőlünk arról, hogy milyen személyes adataidat, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeljük, valamint, hogy kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataidhoz biztosítottunk hozzáférést, vagy kinek továbbítottuk a személyes adataidat. Kérelmedet legfeljebb 25 napon belül, az általad megadott elérhetőségre küldött levélben, elektronikus kérelem esetén az elektronikus levélben teljesítjük.

A helyesbítéshez való jog

Az Adataim menüpontban módosíthatod bármely személyes adatodat (például bármikor megváltoztathatod az e-mail címedet). Ha a módosítani kívánt adat így nem változtatható meg, akkor a fenti elérhetőségeinken szívesen segítünk.

A törléshez való jog

Felhasználói fiókodat az Adataim menüpontban tudod törölni. Bizonyos adatok ilyenkor nem törlődnek, ha a jogszabály cégünket a személyes adatok további tárolására kötelezi. Ilyen eset például az, hogy a számlázáshoz kapcsolódó adatokat a jogszabályban megadott határidőig kötelesek vagyunk kezelni.

A zároláshoz való jog

A fenti elérhetőségeken keresztül, írásban kérheted, hogy a személyes adataidat zároljuk. A zárolás addig tart, amíg az általad megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az adataid zárolását kérheted például abban az esetben, ha úgy gondolod, hogy valamely kérelmedet cégünk jogellenesen kezelte, azonban az általad kezdeményezett hatósági eljárás miatt szükséges az, hogy a kérelmet cégünk ne törölje. Ekkor a hatóság megkereséséig cégünk tovább tárolja a kérelmedet. A zárolásra vonatkozó kérelmeket cégünk legfeljebb 25 napon belül teljesíti és erről a megadott elérhetőségedre küldött levélben, elektronikus kérelem esetén az elektronikus levélcímen értesít.

A tiltakozáshoz való jog

A fenti elérhetőségeken keresztül, írásban tiltakozhatsz az adatkezelés ellen, ha úgy ítéled meg, hogy adataidat akaratod ellenére kezeljük. Tiltakozhatsz az adatkezelés ellen akkor is, ha szerinted az kizárólag cégünkre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy cégünk jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve a jogszabályi felhatalmazáson alapuló adatkezeléseket. Így például nem tiltakozhatsz az ellen, ha a számlázás során kezeljünk a jogszabályban meghatározott adataidat. Amennyiben tiltakozol az adatkezelési tevékenységünkkel szemben, mi azt a lehető legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, és annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, amelyet Veled írásban közlünk. Ha döntésünkkel nem értesz egyet, annak kézbesítésétől, illetve, ha nem hoztunk volna döntést a megadott határidőn belül, annak lejártától számított 30 napon belül jogosult vagy bírósághoz fordulni a döntés megváltoztatása céljából.

Adathordozhatósághoz való jog

A rólad tárolt személyes adatok összesítését ezen a linken tudod kérni, melyet a kérelemtől számított 25 napon belül küldünk el neked.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben felénk helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmet terjesztettél elő vagy tiltakoztál az adatkezelés ellen, azonban mi kérelmedet nem teljesítettük, jogosult vagy bírósághoz vagy hatósághoz fordulni. A bírósági eljárásban jogosult vagy a lakóhelyed szerinti törvényszék eljárását kezdeményezni, amely szerv soron kívül dönt. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárását abban az esetben is kezdeményezheted, ha adatvédelmi jogsértést tapasztalsz. Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a NAIH javasolja az érintetteknek, hogy probléma felmerülése esetén először az adatkezelőhöz forduljanak a békés megoldás megtalálása érdekében. Jelen esetben ezért arra kérünk, ha bármilyen problémád, igényed merül fel, azt először felénk terjeszd elő, bár ezt természetesen nem várhatjuk el kötelező jelleggel. A NAIH elérhetőségeit ide kattintva találhatod meg.

Webes sütikkel kapcsolatos tájékoztatás

Mik a sütik?

A süti a webszerver által a honlap látogató végberendezésén (jellemzően számítógép vagy mobiltelefon) elhelyezett szöveges fájl, mely a felhasználóra, a weboldal működésére, vagy akár a felhasználó és a webszerver közötti kapcsolatra vonatkozó információt tárol. A webszerver az oldal letöltésekor gyakran ezekből az információkból „dolgozik” és így javítja a felhasználói élményt, vagy nyújt szolgáltatásokat. Például, ha egy internetoldalon meg szeretnél vásárolni több dolgot, ahhoz, hogy ne kelljen egyenként fizetned a termékekért, egy süti segít abban, hogy a kosár tartalma elérhető maradjon addig, ameddig be nem fejezed a vásárlást. Ezen felül abban támogatnak bennünket, hogy megtaláljuk a honlap optimális beállításait azáltal, hogy a honlapon töltött tevékenységedről a sütik információt nyújtanak nekünk (például megtudjuk, melyik része a honlapnak az, amelyen a legtöbb időt töltötted).

A honlapunkon használt sütik

A honlapunkon kettő fajta sütit tárolunk:

  • A fenti adatkezelési célok megvalósításához és az oldal üzemeltetéséhez használt saját sütiket,
  • és külső, partnerszolgáltatók által tárolt sütiket.

Külső szolgáltatók sütijei

Az optimálisabb működés érdekében külső partnerszolgáltatóktól veszünk igénybe analitikai és egyéb közösségi médiával kapcsolatos szolgáltatásokat. Ezek a partnereink ugyanúgy sütit tárolhatnak a böngésződben, azonban alapvető különbség, hogy mi nem adunk át nekik semmilyen személyes adatot rólad.

Az alábbi külső szolgáltatásokat használjuk az internetoldalunkon:

Nagykanizsa, 2018 május 24.